Tee toisin, osa 8: Sijoittaja

Marraskuun loppu, pakkasta, loskaa ja neonvaloja messuhallissa. Start up -tapahtuma Slush oli paisunut mittoihin, joissa jokaisen itseään kunnioittavan sijoittajan, kreaajan tai kehittelijän piti näyttäytyä paikan päällä.

Kasa käyntikortteja mukanaan sijoittaja suuntasi Pasilaan. Hei hei, hi hi, hello, minä olen täältä tällaisesta yrityksestä, todella kiinnostavaa, onpa kiva tavata, sijoittaja hoki ja jakoi käyntikorttejaan oikealle ja vasemmalle.

Pian touhu alkoi puuduttaa. Sijoittaja katsahti ympärilleen, huomasi olevansa yksi kymmenistä, sadoista, ehkä jopa tuhansista heiheihittelijöistä. Hän tajusi tarvitsevansa tauon.

Helpotus löytyi messukeskuksen viereisestä baarista. Normaaleilla ruokajuomilla aloitettiin, vaikkei ruokaa ollut tarjolla. Toinen kierros, kolmas.

Baari alkoi täyttyä. Muutama muukin vaikutti kyllästyneen edustamiseen ja käyntikorttiensa kanssa pönöttämiseen. Baarissa tunnelma oli erilainen, välitön.

Jossain vaiheessa iltaa sijoittaja alkoi keskustella viereen istuneen, hienoisesti murtaen englantia puhuvan kaverin kanssa. Kävi ilmi, että herra oli kotoisin Islannista. Varakas. Itse asiassa miljardööri. Hän kiinnostui sijoittajan yrityksistä valtavasti.

Kontakti osoittautui arvokkaammaksi kuin sata käyntikortilla hankittua.

Tarinan opetus: Muista hakea kontakteja ja inspiraatiota myös paikoista, joita ei markkinoida verkostoitumisen superfoorumeina. Jos olet aina paikoissa, joissa ”kuuluu olla”, siellä ovat kaikki muutkin. Tarinassa sijoittajan yrityksen kannalta oli enemmän kuin järkevää, suorastaan strategista poistua käyntikorttienjakopisteeltä tilaan, jossa kykeni hengittämään ja keskustelemaan vapaammin.

Jos haluat löytää uutta, erilaista ja arvokasta, muista poistua aika ajoin työpaikaltasi, muista poistua messukeskuksesta. Muista poistua myös baarista.

Tarina julkaistu keväällä 2018 Disruptioita posliinikaupassa -pamfletissa.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *