Tee toisin, osa 5: Toimitusjohtaja

Yrityksen talous oli kuralla. Organisaatio oli kasvanut jättimäiseksi, moniportaiseksi ja käsittämättömän vaikeaselkoiseksi. Samaan aikaan ulkopuolinen maailma oli ottanut tiikerinloikkia eteenpäin. Yritys oli jäämässä kehityksestä pahasti jälkeen.

Taloon palkattiin uusi toimitusjohtaja, jonka tehtävänä oli uudistaa, säästää ja karsia. Tärkeimpänä tavoitteena oli tietysti turvata yrityksen tulevaisuus.

Heti ensimmäisinä päivinä toimitusjohtajan huoneeseen asteli pitkän uran keskijohdossa tehnyt herra. Hän edellytti yrityksen tutkimusosastolle lisärahoitusta. Vähintään 100 000 euroa, se oli kuulemma minimi.

”Ikävä kyllä joudun sanomaan, että tämä ei ole mahdollista”, toimitusjohtaja selitti.

”Leikkauksia joudutaan joka tapauksessa tekemään miljoonien edestä. En pysty mitenkään perustelemaan, miksi yksi osasto saisi tässä tilanteessa merkittävää lisärahoitusta. Etenkään, kun se ei ole uuden strategian kannalta avainasemassa.”

Keskijohtaja ei halunnut tällaista kuulla.

”Kyllä nämä rahat on tavalla tai toisella järjestettävä. Muuten on aivan sama, vaikka lakkautettaisiin koko osasto”, hän summasi.

Paria päivää myöhemmin tutkimusosastolla vallitsi erikoinen ilmapiiri. Uusi toimitusjohtaja oli juuri ilmoittanut, että koko osasto lakkautettaisiin. Työntekijät siirrettäisiin yrityksen sisällä uusiin tehtäviin.

Tarinan opetus

Ei kannata uhkailla tai ehdottomasti edellyttää toimia, joiden toteutumisesta ei voi olla aivan varma. Tätä keskijohtaja ei tiennyt tai ymmärtänyt.

Kuulin tämän tarinan toimitusjohtajalta itseltään, joka kertoi, että tuskin olisi muuten tullut edes ajatelleeksi tutkimusosaston lopettamista.

Kuten muussa elämässä, myös työelämässä on hyvä muistaa, ettei kukaan ole maailmassa yksin. Jos näkee vain oman asiansa, vaatii melkoista putkinäköä olla ymmärtämättä, että muut tuskin näkevät asiaasi juuri samalla tavalla kuin sinä.

Toimitusjohtajan ratkaisu ei tuntunut välttämättä reilulta, etenkään lakkautetun osaston kannalta. Vaatii johtajalta pitkää kokemusta ja melkoista itseluottamusta, että näin isoja uudistuksia uskaltaa tehdä. Toimitusjohtaja kuitenkin punnitsi ratkaisunsa kokonaisuuden kannalta, tarttui hiukan yllättävästä kulmasta tulleeseen ideaan ja vei päätöksen läpi.

Tarina julkaistu keväällä 2018 Disruptioita posliinikaupassa -pamfletissa.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *