fbpx

Pk-sektori tarvitsee suuria veturiyrityksiä

Kauppalehti (5.3.) kantaa pääkirjoituksessaan perustellusti huolta pk-yritysten näkymistä. Työvoimapula huolestuttaa ja investoinnit ovat monilla jäissä. Juha Sipilän hallituksen tavoite pk-yritysten viennin kaksinkertaistamisesta jää saavuttamatta.

Lääkkeiksi Kauppalehti esittää työmarkkinoiden pullonkaulojen avaamista ja pk-yritysten kasvu- ja investointihalujen edistämistä.

Vaikka pieni voi olla kaunista, on tärkeää muistaa, että pk-sektori tarvitsee myös suuria veturiyrityksiä. Koko talous ei voi perustua startup-henkiselle kasvuyrityksille.

Sipilän hallituksen seikkailut työmarkkinakentällä ovat toivottavasti opettaneet, että tehokkaassa elinkeinopolitiikassa kannattaa valita työkalut tavoitteiden mukaan. Työlainsäädäntö ei talouskasvua ratkaise.

Seuraavalle hallituskaudelle tarvitaan vahva kansallinen teollisuuspoliittinen visio, joka varmistaa yritysten toimintamahdollisuudet suhteessa keskeisiin kilpailumaihin. Työllistäviä, tki:hin panostavia ja menestyviä suuryrityksiä tarvitsevat niin pk-sektori kuin työntekijätkin.

Jenni Karjalainen
Johtava asiantuntija
Teollisuuden Palkansaajien elinkeinopoliittisen työryhmän pj. 2017-2018

Kirjoitus on julkaistu Kauppalehdessä 7.3.2019

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *