Setäkuiskaajan kohde 2: Mahtaileva setämies

Pitämissäni setäkuiskaamisen työpajoissa olen huomannut etenkin tämän setätyypin herättävän monissa voimatonta raivoa. Päällimmäinen fiilis mahtailijoita kohdatessa on usein, että mahtailijalta tulisi ottaa luulot pois, antaa näpäytys nenälle ja tiputtaa hänet tukevasti maan pinnalle tai vaikka sen alapuolelle.

Kun setäkuiskaamisesta puhutaan, oletetaan kohteeksi varttuneempi, mahtaileva herrahenkilö. Ikävä kyllä huono käytös ei ole sukupuolisidonnaista, joten itse kunkin kannattaa pohtia, päästääkö jossain tilanteissa itsessään pilkahtelemaan mahtailevan setämiehen. Ja jos päästää, mitä asialle voisi tehdä.

Mahtailevan setämiehen tragedia on, ettei hän ole ei ole ihan niin lahjakas tai pätevä kuin antaa ymmärtää. Mahtaileva setämies ei myöskään ole ihan niin tärkeässä asemassa kuin mihin hän olisi halunnut. Syvällä sisimmässään hän todennäköisesti tietää tämän. Rahkeet eivät riittäneet. Mahtailu jäi paikkaamaan sitä, mikä jäi saavuttamatta.

Mahtailevalla setämiehellä on rasittava tarve korostaa omaa kokemustaan ja ylivertaisuuttaan. Hän on kuitenkin sen verran keskeisessä asemassa, ettei häntä voi sivuuttaa, vaikka kuinka haluaisi.

Mahtailijan kohtaaminen kivasti ja reippaasti vaatii tietynlaista nöyrtymistä, joka muutenkin epätasa-arvoisessa maailmassa tuntuu monesta naisesta kerta kaikkiaan sietämättömältä.

Vaikka kuinka haluaisi antaa mahtailevalle sedälle opetuksen, sedän muuttaminen muuksi kuin mitä hän on ei ikävä kyllä onnistu kenenkään muun kuin hänen omasta toimestaan. Alistamisyritykset synnyttävät mahtailijassa usein entistä suuremman mahtailutarpeen, ja kierre on valmis.

Strategia: Helpoimmalla pääset, kun käytät ns. ego rub -strategiaa eli lähestyt mahtailijaa kertomalla, kuinka tärkeä, kokenut ja osaava setä hän on ja siksi todella toivoisit, että hän voisi olla sinulle avuksi. Setämies saa balsamia haavaiseen itsetuntoonsa ja sinä tavoitteesi helpommin läpi.

Ego rubbingia hyödynnetään jopa ulkopolitiikassa, joten kenenkään ei tarvitse tulla väittämään, että tämä olisi jonkinlaista naisten keksimää manipulointia. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että olemalla kiva ja kehumalla mahtailijaa sopivissa kohdissa, hänen mahtailuntarpeensa pienenee ja yhteistyö sujuvoituu.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *