Päällepäsmäri kävelee muiden yli ja hyötyy siitä – Asian­tuntijat neuvovat, miten jyrän kanssa tulee toimeen

Voiko jyräävän esimiehen kanssa tulla toimeen? Miten toimia ystävän kanssa, joka ei ota muiden mielipiteitä huomioon? Asiantuntijat neuvovat, miten tulla toimeen päällepäsmärin kanssa.

Moni on tavannut jyrän. Ihmisen, joka kertoo vahvasti oman mielipiteensä – ja jyrää sen läpi.

Ystäväporukassa jyrä saattaa olla kaveri, joka järjestää polttarit, mökkiviikonloput, valitsee illallispaikan ja kertoo muille, mitä seuraavaksi tehdään. Samalla hän jättää ehkä huomaamattaan muiden mielipiteet kuulematta.

Erityisesti kesäkauden kynnyksellä jyrällä voi olla kiirettä: hän haluaa saada mielipiteensä läpi kevättalkoissa, taloyhtiön yhtiökokouksessa, työprojekteissa ja jalkapallojoukkueen illanvietossa.

Dominoiva ihminen ei välttämättä edes huomaa omaa taipumustaan – onhan siitä ollut hyötyä elämän varrella.

”Meidät palkitaan, kun olemme osaavia, vakuuttavia ja päteviä. Yhteiskunta kannustaa näin vahvoja persoonia, joilla on vankkoja mielipiteitä, joita he pystyvät perustelemaan”, psykoterapeutti Tanja Hyttinen sanoo.

Hyttisen mukaan osa jyrän käytöksestä onkin opittua. Dominoiva persoona on voinut jo lapsena huomata saavansa tahtonsa läpi.

”Silloin vanhemmat ovat voineet antaa helpommin periksi”, Hyttinen sanoo.

Hyttisen mukaan jyrän taustalla on usein kuitenkin monien asioiden summa: opitun tavan lisäksi kyseessä voi olla temperamentin piirre tai suojamekanismi.

”Jyrä voi olla pohjimmiltaan herkkä ihminen, jolle muiden jyrääminen voi olla tapa selviytyä maailmassa. Hän on kasvattanut haarniskan, jolla ylikompensoi ja peittää omaa herkkyyttään tai sisäistä häpeän tunneta”, Hyttinen sanoo.

Usein jyrääminen tuo valtaa, ja toisinaan jyrä jyrääkin itsensä esimieheksi. Se ei sinänsä ole ihme, onhan hänellä ehdottomia etua voimakkaasta tahdostaan ja mielipiteistään.

”Jyrä voi olla pohjimmiltaan herkkä ihminen, jolle muiden jyrääminen voi olla tapa selviytyä maailmassa.”

”Ihminen voi saada ihailua jyräilyn kautta. Hänellä ei välttämättä ole edes halua muuttaa käytöstään. Jyrä ei helposti luovuta vallan tunteesta, sillä hän on tottunut pitämään langat käsissään”, Hyttinen sanoo.

Hyttisen mukaan jyräävän pomon kanssa voi tulla toimeen, jos se sopii itselle.

”Täytyy hyväksyä, että hänen johtamistyylinsä on enemmänkin hierarkkinen. Kysymys on, pystyykö itse työskentelemään sellaisessa ilmapiirissä. Joku voi saada turvan siitä, että esimies on voimakas ja kertoo, miten asiat ovat, eikä päätöksiä tarvitse tehdä itse”, Hyttinen sanoo.

Jos oma työhyvinvointi ja työssä viihtyminen puolestaan koostuu vaikuttamismahdollisuuksista ja dialogisuudesta, kannattaa pohtia, onko työpaikka itselleen sopiva.

”Monesti kysymys on siitä, minkälaisessa ympäristössä itsellä on hyvä olla.”

Mikäli toisen päällepäsmäröiminen tuntuu epämiellyttävältä, asian voi ottaa puheeksi jyräävän esimiehen tai työkaverin kanssa, Hyttinen sanoo.

Jos ihminen on tietoinen omasta piirteestä, keskustelu voi edetä jouhevasti. Jos ihminen ei kuitenkaan tiedosta omaa tapaansa, voi viestintuojalla olla tiukat paikat.

Aina asian puheeksi ottaminen ei olekaan tarpeellista, Hyttinen sanoo.

”On hyvä pohtia, onko aiheen puheeksi ottaminen itselle paras mahdollinen ratkaisu. Sanotaan, että asiat pitää kohdata ja ottaa esille, mutta aina se ei ole tarpeellista. Pohtiessa kannattaakin huomioida oma herkkyys ja voimavarat”, Hyttinen sanoo.

Jos päällepäsmäri löytyy omasta ystäväpiiristä, voi punnita, miten oman mielipiteen saa parhaiten esille.

”Kannattaa miettiä, mitkä ovat ne taistelut, joista lähtee taistelemaan. Toisinaan voi joutua myös tekemään töitä sen eteen, ettei itse lähde vetämään köyttä jyrän kanssa pienistä asioista”, Hyttinen sanoo.

Ystävän käytökseen voi puuttua myös joukkovoimalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki ystävät kääntyvät yhtä vastaan, vaan eriävät mielipiteet voi sanoa useamman henkilön voimin. Se voi auttaa jyrää ymmärtämään, ettei hänen kokemuksesta tai näkemyksensä ole ainoa oikea, Hyttinen sanoo.

”On hyvä miettiä, miten asioita sanoittaa niin, ettei toinen menetä kasvojaan. Suoraan ja jämäkästi, mutta kunnioittavasti ja kauniisti”, Hyttinen sanoo.

Jyrän käytöstä ei voi itse muuttaa, vaan jyrän on itse ymmärrettävä toimintatapansa. Hänen on haluttava muuttaa niitä, luopua hallinnan tarpeesta, oppia joustavuutta sekä kuuntelun taito, Hyttinen muistuttaa.

Jos jyräävä käytös tuntuu hankalalta tai käy liiaksi voimille, voi henkilöön ottaa etäisyyttä, Hyttinen neuvoo.

”Jyrän käytös koetaan monesti henkilökohtaisena. Omaa oloa voi kuitenkin helpottaa ajatus, että jyrä on samanlainen muitakin kohtaan”, Hyttinen sanoo.

Jyräkään ei välttämättä ole kaikissa tilanteissa dominoiva, Hyttinen muistuttaa. Työpaikkajyrä voi olla kotioloissa leppoisa tyyppi.

”Eri kontekstissa hän voi päästää irti toimintamallista”, Hyttinen sanoo.

Vahvimmassakin jyrässä on usein myös hyvät puolensa, Hyttinen muistuttaa. Usein juuri hän saa organisoiduksi yhteiset menot ja vie hankalia asioita eteenpäin.

”Hän saa asiat tapahtumaan. Kannattaakin miettiä, miten piirteet voisi valjastaa hyödylliseen käyttöön”, Hyttinen sanoo.

Esimerkiksi parisuhteessa jyrä voi olla luotettava vastuunkantaja, joka tuo turvaa kumppanilleen.

Samalla kannattaa kuitenkin miettiä, miten pitää huolen omasta jaksamisestaan, eikä anna toisen toistuvasti kävellä omien toiveiden yli.

”Harvoin kukaan tahallaan haluaa pahaa muille. Jyrälläkin on usein pyrkimys hyvään, vaikka se ei muille aina näin näyttäytyisikään”, Hyttinen sanoo.

Näin tulet toimeen jyrän kanssa

Insinööriliitossa johtavana asiantuntijana työskentelevä Jenni Karjalainen pitää työpajoja, joissa hän opettaa, miten tulla toimeen työelämän hankalien jäärien kanssa.

Karjalainen tunnetaan ”setäkuiskaajana”, sillä työ­pajoissa hän antaa vinkkejä mahtai­levien ”setämiesten” kanssa työsken­telyyn.

Kaikki jyrät ja voimakastahtoiset ihmiset eivät tietenkään ole miehiä, saati setiä, mutta Karjalaiselle on kertynyt paljon ymmärrystä siitä, miten tulla toimeen hankalien ihmisten kanssa. Ja on kyse myös tasa-arvosta: Karjalaisen mukaan miehet eivät välttämättä näe muureja, joihin naiset törmäävät työelämässä.

Karjalainen on tullut monien jyrien kanssa toimeen.

Yritä ymmärtää jyrän taustaa

”Miksi jyrä on jyrä? Usein taustalla on tarve päteä ja peittää oma epävarmuuttaan.”

Karjalaisen mukaan jyrä voi kokea olevansa vähemmän pätevä tai merkittävä kuin toivoisi olevansa. Tätä hän saattaa kompensoida pätemällä pienimmissäkin asioissa.

Mieti, miten esität asiasi

”Oletko selkeä ja varma sanomassasi? Minkälainen sävy sinulla on? Viesti ei välttämättä mene perille, jos sen esittää tavalla, jota jyrä ei ymmärrä.”

Ole päättäväinen ja kohtelias

”Perusohjenuora kaikkeen on päättäväisyys ja ystävällisyys. Sillä tavalla vaikeista tilanteista selviää vaikeidenkin ihmisten kanssa.”

Omasta kannastaan kannattaa kuitenkin pitää kiinni.

”Jyrä haistaa epävarmuuden. Ole varma omasta asiastasi ja kerro se selkeästi”, Karjalainen sanoo.

Älä jyrää jyrää

Mitä hankalampi tyyppi, sitä tuhoon tuomitumpaa on yrittää näpäyttää tai ”ojentaa” jyräävää ihmistä, Karjalainen sanoo.

”Se usein vain pahentaa tilannetta. Älä yritä lytätä tai halveksua jyrää, se herättää varmasti puolustusreaktion.”

Älä yritä muuttaa jyrää

”Et voi muuttaa ihmistä, mutta voit yrittää tehdä yhteistyötä hänen kanssaan. Joskus on helpompi olla myötäkarvaan”, Karjalainen sanoo.

Kehu jyrää

”Joskus jyrän tai hänen saavutustensa kehuminen voi auttaa omien tavoitteiden saavuttamista”, Karjalainen vinkkaa.

Kirjoittanut Pauliina Jokinen HS
Julkaistu Helsingin Sanomissa 11.5.2018

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *