Mitä mies tekisi, osa 7: Sijoittaja

Sijoittaja on sopinut  jo pari viikkoa aiemmin lounastapaamisen, mutta pahaksi onneksi hän herää sovittuna aamuna väärässä kaupungissa ja jäätävässä krapulassa. Lounaspaikkakin on jäänyt päättämättä. Hän lähettää lounasseuralleen viestin, jossa kuvaa lyhyesti tilanteen ja ehdottaa tapaamista Rautatientorilla, koska ”siihen saa kätevästi jätettyä auton ja siirryttyä ravintolaan”.

Lounasseuraksi lupautunut konsulttinainen on hiukan hämmentynyt ja yrittää ehdottaa tapaamista ravintolassa, mutta mies pitää kiinni kätevästä ehdotuksestaan.

Molemmat ovat sopivasti myöhässä, joten kumpikaan ei joudu odottamaan. Yksissä tuumin aletaan etsiä sopivaa lounaspaikkaa. Sijoittaja ilmoittaa kasvissyöjäkonsultille haluavansa ehdottomasti pihvin. Haasteena on löytää paikka, joka tarjoilee kunnon pihvejä. S-etukorttipaikat eivät tule kyseeseen.

Sopiva ravintola löytyy. Pihvi tuodaan ripeästi pöytään, ehkä liian nopeasti, sillä se osoittautuu sitkaaksi. Dagen efteriä tasoittava punaviini lohduttaa sijoittajaa hiukan. Mies jättää ison osan pihvistään syömättä ja ilmoittaa tarjoilijalle, ettei laatu vastaa odotuksia. Nainen syö salaattiaan.

Miehen puhelin soi. Mitä ihmettä, hänenhän pitää olla jo seuraavassa paikassa! Sijoittaja nousee ylös, kiittää seurasta ja poistuu.

Nainen syö salaattinsa loppuun, kutsuu tarjoilijan ja maksaa molempien laskun.

Pari viikkoa myöhemmin mies soittaa konsultille kello 10.55. Naisella on kiire, hän vastaa puhelimeen kertomalla, että hänellä on korkeintaan viisi minuuttia aikaa ennen seuraavaa palaveria. Sijoittajalla on kiireistä ja tärkeää asiaa: hän on varannut samalle päivälle lounaan, ravintolakin on tällä kertaa tiedossa, mutta seuralainen on perunut.

– Niin ajattelin sitten, että soitan sinulle! sijoittaja ilmoittaa iloisesti.

Naisen mielestä ehdotus on älytön ja varoaika vielä älyttömämpi. Koska hän kuitenkin on perehtynyt Mitä mies tekisi -toimintamalliin, hän ottaa tarjouksen vastaan ja jättää työkiireet tuonnemmaksi.

Ravintolapöydässä nainen muistuttaa sijoittajaa heidän edellisestä tapaamisestaan. Mies punastuu hiukan. Hänellä on kuin onkin jonkinlainen käsitys oikeasta ja väärästä, joista jälkimmäiseen kuuluvaksi voi tulkita myöhässä ja krapulassa lounaalle saapumisen sekä poistumisen etuajassa maksamatta. Mutta nyt kaikki on hyvin.

Sijoittaja ja konsultti keskustelevat mitä mies tekisi -toimintamallista ja sen mahdollisista yhtymäkohdista Kantin moraalifilosofiaan. Sijoittaja ei ole koskaan kuullut Kantin kategorisesta imperatiivista.

Sijoittaja tarjoaa konsultille nuuskaa, joka on tottumattomalle aika vahvaa. Nainen suuntaa lounaalta asiakaspalaveriin, jossa luennoi sujuvasti ja hiukan ylienergisesti aiheesta, josta ei varsinaisesti tiedä juuri mitään.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *