Mitä mies tekisi, osa 4: Opiskelija

Oikeustieteiden opiskelija on nuori, itsevarma ja hyvännäköinen. Hän on saanut maansa EU-puheenjohtajakaudella vastuullisen tehtävän toimia EU-maiden päämiesten, ministereiden ja jäsenmaiden delegaatioiden johtajien henkilökohtaisena avustajana.

Opiskelija istuu mustan Fiatin etupenkillä, kun auto kaartaa lentokoneen vierelle ja noukkii kyytiinsä edustajan kylmästä pohjoisesta maasta. Matkalla hotellille on aikaa puhua edustajan kanssa politiikasta.

– Mä todella diggaan pääministeristä. Se on vähän niin kuin Thatcher, opiskelija kuvailee.

Takapenkillä edustaja hämmästelee vertausta, jossa ei tunnu olevan mitään järkeä. Pääministeri on keskustavasemmistolainen, nuori mies, joka ei edes käytä hattuja.

– Se on sillai siisti, sairaan dynaaminen. Se twiittaa ja aikoo laittaa maan järjestykseen, korkea aika! opiskelija jatkaa yhteiskunnallista analyysiaan. Takapenkki jatkaa hiljaista hämmästelyään.

Auto saapuu hotellille, edustajalla on noin kymmenen minuuttia aikaa vaihtaa vaatteet illallista varten. Edustaja vaihtaa päälleen ehjät sukkahousut ja illallisleninkiä muistuttavan koltun. Saa kelvata.

Aulassa odottanut oikeustieteiden opiskelija ilahtuu.

– Näytät todella hyvältä! Italialaisena miehenä voin sanoa, että näytät riittävän hyvältä osallistuaksesi gaalaillalliselle, hän summaa ja ohjaa edustajan autolle, joka lähtee viemään heitä illalliselle.

Illallisen jälkeen oikeustieteiden opiskelija odottaa kuuliaisesti edustajaa yhdessä autonkuljettajan kanssa.

Mihinkäs sitten ajetaan? opiskelija kysyy. Edustaja kertoo olevansa väsynyt ja arvelee, että on nukkumaanmenoaika.

– Miten niin, nythän on vasta biletysaika! Eikö sitä ole merkitty ohjelmaasi? opiskelija päivittelee. – Toisaalta, ohjelmasta poikkeaminen on yleensä aina hauskinta. Nyt sinun kannattaa poiketa ohjelmasta! hän innostuu.

Edustaja ei innostu. Hän on väsynyt ja haluaa oikeasti nukkumaan.

Innostuneen oikeustieteiden opiskelijan tulevaisuus ei ole tästä illasta kiinni. Hän menestyy ja pärjää elämässään, siitä edustaja on varma.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *