Mitä mies tekisi, osa 3: Toimittaja

Politiikan toimittajan pää toimii hiukan liian nopeasti, mikä ärsyttää monia ihmisiä, mutta on työssä hyödyksi. Politiikan toimittaja on hyvä nappaamaan päättäjien puheista epäjohdonmukaisuuksia ja kirjoittamaan niistä nasevia analyysejä, parhaimmillaan skuuppeja.

Politiikan toimittaja on sietämätön alainen. Hän havaitsee usein työvuoronsa alkaneen, kun hänen esimiehensä soittaa juuri silloin, kun politiikan toimittaja nauttii pienlentokoneella lentämisestä, purjehduksesta kilparadalla tai ihan vain mukavasta vapaa-ajan veneilystä. Esimiehellä on näissä tilanteissa tapana väittää, ettei kyseessä olisi vapaa-aika laisinkaan ja että työvuoro olisi alkanut jo tunteja sitten. Politiikan toimittajaa tällainen käytös ja kyttääminen ärsyttää.

Kun politiikan toimittaja on tyytymätön työehtoihinsa, hän ryhtyy yhden miehen lakkoon. Työnantaja taipuu ja toimittaja saa tahtonsa läpi.

Kiitokseksi politiikan toimittaja haukkuu paitsi poliitikot, myös palkkansa maksavan konsernin. Yritystä johtavat yhtä epäjohdonmukaiset pönöttäjät kuin valtakuntaa.

Politiikan toimittajan juttumateriaali ei koskaan lopu kesken.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *