Setäkuiskaajan kohde 3: Jurottava (jopa mykkä) setämies

Työelämässä en ole kovin paljoa ollut tekemisissä jurottavien setämiesten kanssa ja pelkään pahoin, että muilla on sama kokemus. Jurottaja on helppo ohittaa, jättää huomiotta. Tämä on sääli, koska jurottavan pinnan alla saattaa piillä suuri viisaus ja lämmin sydän.

Vuorovaikutus jurottavan setämiehen kanssa voi olla hankalaa, koska yleensä ihmiset kommunikoivat puheella ja tämä setämies saattaa olla lähes mykkä. Monelle asiointi naisten kanssa voi olla koko lailla vierasta.

Jurottava setä voi olla vaikka kuinka osaava ja jopa ilahtua yhteistyömahdollisuuksista, kunhan jään saa murrettua.

Jurottavaa setämiestä ei välttämättä työelämässä kohtaa niin usein, koska hän mielellään pysyttelee omissa oloissaan. Itse olen tavannut tätä ihmistyyppiä etenkin harrastustoiminnassa. Moni törmää jurottajasetään esimerkiksi puolisonsa kautta.

Parikin setäkuiskaussessioihin osallistunutta on tunnistanut tyypissä appiukkonsa. Eräällä naisella jää murtui puolison isäukon kanssa, kun puheeksi tulivat autot. Nykyään leidi ja appiukko jutustelevat aina tavatessaan autoista, ja setä tuntee itsensä osaavaksi ja tärkeäksi.

Strategia: Jurottavan setämiehen lähestyminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja hyvää itseluottamusta. Sedälle pitää puhella niitä näitä, mielellään arkisista ja konkreettisista asioista huumorilla ryydittäen. Kun saat sedän naurahtamaan, tiedät olevasi voiton puolella.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *