Setäkuiskaajan kohde 4: Hyvä jätkä -tyypin (varhais)setämies

Hyvä jätkä edustaa usein hieman nuorempaa ikäpolvea, näitä työelämän leijonia. Hän ole välttämättä vielä työelämän ylimmässä hierarkiassa, mutta muutaman vuoden päästä takuuvarmasti on. (Jos joku ei ole huomannut, työelämässä miesten ura edelleen urkenee naisia helpommin. Naisille tämä ei ole uutinen.)

Hyvää jätkää ja etenkin hänen urakehitystään kohtaan tuntee helposti kateutta. Hyvä jätkä on kuitenkin merkittävästi hyödyllisempi liittolaisena kuin vihamiehenä.

Hyvä jätkä saattaa olla hiukan pollea, mutta tiukassa paikassa hänkin on vain ihminen. Yksi ystävistäni, tyypillinen hyvä jätkä -tyypin menestyjä, jännitti sen verran huippuyritysjohtajan tapaamasta, että esittäytyi vahingossa kaverinsa nimellä.

Hyvä jätkä on siis sittenkin tavallinen kuolevainen, jolla on omat toiveensa ja pelkonsa.

Moni on kysynyt, pitääkö naistenkin muuntautua hyviksi jätkiksi. No ei pidä. Eikä pidä miestenkään. Mutta hyvistä jätkistä kannattaa ottaa itseluottamuksessa ja tekemisen vaivattomuudessa mallia. Kun hän uskoo omaan osaamiseensa niin vahvasti, miksi sinäkin et voisi uskoa itseesi?

Strategia: Hyvä jätkä ei inhoa mitään niin paljoa kuin valittamista ja kitinää. Ole suora, rento ja itsevarma. Huumoria pitää käyttää. Mitä persoonallisimmat jutut sinulla on, sen parempi.

Jakaminen parantaa maailman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *